Een cortador: wat is het precies?

Waarschijnlijk heb je er wel eens één gezien, maar komt het woord je niet direct bekend voor. De cortador. Dit is het apparaat waarmee Spaanse Iberico hammen met de hand kunnen worden gesneden. Ook bij Jamon Bar Iberico maken we gebruik van een cortador. In onze delicatessenzaken, maar ook tijdens onze catering op feesten en evenementen. De cortador is dan een absolute eye-catcher! In deze blog vertellen we je meer over de kunst van het ham snijden en delen we onze cateringmogelijkheden.

De perfecte hamsnijder
Het snijden van (Iberico) hammen kun je het beste doen met gebruik van een cortador. Deze hamsnijder zorgt ervoor dat de ham zorgvuldig in kleine en dunne plakjes wordt gesneden. Zo gaat er geen ham verloren en wordt deze perfect geportioneerd. Door de speciale snijtechniek komen de smaken van de ham goed tot zijn recht in de mond. Hierdoor kun je optimaal genieten van de ham. Wat ons betreft is een cortador essentieel voor de beleving van de Iberico ham.

Jamon Bar Iberico catering op locatie
Wil je graag Iberico ham serveren op jouw feest of evenement? Bij Jamon Bar Iberico leveren we niet alleen de ham, maar kun je ook een cortador en professioneel hamsnijder boeken. We komen dan met een luxe ham op locatie en versnijden deze met de hand voor de gasten. Ook wordt de ham op een mooie manier gepresenteerd. Uiteraard is er dan ook ruimte om
vragen te stellen aan ons over de bijzondere ham en zijn afkomst.

Het snijden van ham met een cortador is een echte kunst. Onze hamsnijders zijn gecertificeerd, ervaren en professioneel. Op een rustige en speciale wijze snijden zij de hammen. Ben je benieuwd hoe dit precies in z’n werk gaat? Ze komen graag eens bij je langs om een demonstratie te geven.

Spaanse tapas in Amsterdam
Heb je geen feest of evenement binnenkort, maar wil je wel graag de magie van de cortador en Iberico ham ervaren? In onze delicatessenzaak in de Foodhallen van Amsterdam kun je de hamsnijmeester op zijn vingers kijken. Aan onze bar is er plek voor vier personen en kun je genieten van onze hammen, charcuterie en pinxtos. Genieten dus! Zien we je daar?

 

Deel dit bericht
WhatsApp
Facebook
LinkedIn