Home » Pata Negra
✓ Allerbeste Spaanse delicatessen
✓ Ook thuisbezorging
✓ Cateringdiensten

Pata Negra

Pata Negra, ofwel ‘zwarte poot’, verwijst naar de kleur van de poten van het welbekende zwarte Ibérico-varken. De ham van deze Iberische varkens behoort tot de beste rauwe hamsoorten ter wereld. Bij Jabugo verkopen we deze authentieke Spaanse lekkernij in onze vestigingen in Amsterdam, Leidschendam en Scheveningen. Laat je verrassen door de heerlijke smaak van de Pata Negra en kom deze bij ons proeven op een broodje of een borrelplank. Het is ook mogelijk de beroemde ham online bij ons te bestellen.

delicatesse spaans

Bezoek een van onze restaurants

Of geniet lekker thuis en bestel bij onze webshop!

Amsterdam

Leidschendam

Scheveningen

tapas

Waar komt Pata Negra vandaan?

In onze Spaanse delicatessenwinkel verkopen we verschillende Spaanse lekkernijen. Eén van de bekendste hamsoorten uit Spanje is Pata Negra, wat ook wel een andere term is voor de beroemde Spaanse Ibérico-ham. Deze achterham komt van zwarte varkens uit de regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Dit zijn ook wel de Ibérico de Bellota-varkens. Na de slacht wordt de ham van de achterpoot maandenlang gerijpt op een donkere, vochtige plek. Dit proces zorgt voor de specifieke smaak van Pata Negra. De ham mag enkel op deze traditionele wijze bereid worden, om de officiële naam te verkrijgen.

Kom langs en laat je verrassen door de smaak van deze ham

Wil je Pata Negra of een van de andere Spaanse hammen proberen? Kom dan langs in een van onze vestigingen en waan je even helemaal in het zuiden van Spanje. We vertellen je graag meer over de afkomst van de Spaanse delicatessen die wij verkopen. Laat je de ham liever thuisbezorgen? Plaats dan een bestelling via onze shop.

jabugo